Naar het overzicht

VAARTOCHT SOOS WEER GROOT SUCCES

3 juni 2024
GROEPSFOTO SOOS HARLINGEN VAARTOCHT 1 JUNI 2024

Kapitein Hein Sterk, stuurman Harry en de gastvrouwen Anneke en Corrie hadden alles aan boord in gereedheid gebracht. Inschepen ging vlot en al snel zaten we aan de koffie/thee met een heerlijk stuk oranjekoek (dank aan Bakkerij Elsinga-Jolanda). Alleen de zon ontbrak maar voor de rest was het prima weer om te gaan varen. De trossen gingen om 10.30 uur los en de Markol koos het ruime sop, gevolgd door een mooie vaarroute van ruim 4 uur, via het Pikmeer en de Alde Feanen weer terug naar Grou.

SOOS voorzitter Johan Schikker heette het gezelschap van totaal 30 leden, begeleiders, bestuur en bemanning van harte welkom aan boord van ms Markol en een bijzonder woord van welkom aan SOOS fotograaf Henk Dessens uit Tilburg, SC Cambuur-chauffeur Evert van Dijk en SOOS lid/muzikant Marten Hiemstra. De sfeer was uitstekend en iedereen genoot volop van het mooie uitzicht op het water, de prachtige bootjes en de catering aan boord. Toen muzikant Marten de accordeon tevoorschijn haalde en de eerste klanken klonken, zong eenieder uit volle borst mee. Het ontbrak ons vandaag aan niets want de heerlijke hapjes (dank Wally's-Cees) de soep en broodjes gingen er heerlijk in. Onderweg kwam de kapitein erachter dat de watertankslang lek was. Assistent Harry ging het repareren, maar moesten wel aanmeren in Warten om drinkwater te tanken. Het mocht de pret niet drukken want alles verliep soepeltjes en merkten er weinig van.

Rond de klok van 14.30 uur bedankt Johan, kapitein Hein en bemanning Harry, Anneke en Corrie, SCC chauffeur Evert, fotograaf Henk en accordeonist Marten, de begeleiders Dita, Hilda, Paula en Lies. Ook werden onze VRIENDEN VAN DE SOOS en de THEMA SPONSOREN 2024 hartelijk bedankt want zonder hun steun geen activiteiten!

SC Cambuur en ms Markol bood iedereen nog een leuk aandenken aan deze dag. Daarna met elkaar op de groepsfoto met de SC Cambuur bus op de achtergrond. Daarna weer huiswaarts naar Harlingen, waar we rond 15.00 uur aankwamen. We kunnen terugkijken op een geslaagde maar vooral hele gezellige dag met elkaar

DANK AAN ONZE SOOS THEMA SPONSOREN 2024:

JR SHIP MANAGEMENT Jan Reier Arends -TRES Marco van der Voorn - OUTHUIJSE VERZEKERINGSADVIES Rudy Outhuijse -MESKENBOUW Bart Mesken -JELSMA KOELMA NETWERK NOTARISSEN Henk Jan Hettema -CMMC Chris Mulder -ALYNIA ARCHITECTEN Gerry Meagher - BRUZAN Bruno Zandberg - REDERIJ VAN DER KOOI Jan van der Schoot